Te late betalingen: een pijnpunt voor jouw kmo?

Facturen te laat betaald? Als kmo’er weet je maar al te goed hoe frustrerend dat kan zijn. Je investeert tijd, energie en geld in je zaak, en dan is het extra zuur wanneer klanten niet op tijd hun facturen betalen.

We begrijpen dat je twijfelt om maatregelen te nemen. Je wil je klanten een goede service bieden en een professionele relatie met hen onderhouden. Daarom werken we bij Bizzon altijd met respect voor je debiteuren. We zetten alles in het werk om een minnelijke oplossing te vinden, zonder afbreuk te doen aan de vertrouwensband tussen jou en je klant.

Maar tegelijk mag je ook niet op je centen blijven zitten wachten. Te late betalingen kunnen je cashflow ernstig verstoren en je zelfs in financiële problemen brengen. Daarom is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen.

Bizzon helpt je op een efficiënte en professionele manier om je facturen te innen. We nemen je alle administratieve rompslomp uit handen en zorgen voor een correcte afhandeling van het dossier.

te late betalingen probleem voor veel kmo's

Aanpak facturen die te laat betaald worden

  1. Eerst bekijken we samen met jou de situatie. We bekijken de communicatie die er al gevoerd werd. We overlopen de stappen die jij al hebt ondernomen.
  2. Vervolgens sturen we een minnelijke aanmaning naar je debiteur. Hierin vragen we vriendelijk maar beslist om jouw factuur alsnog te betalen. We stellen een beperkte termijn en vragen naar reactie van je klant.
  3. Als dat niet helpt, kunnen we verdere stappen ondernemen. We kunnen een gerechtelijke procedure opstarten, opteren voor een IOS-procedure of uiteindelijk zelfs beslag leggen op de goederen van je debiteur.

We houden je altijd op de hoogte van de vorderingen in jouw dossier. Over belangrijke updates krijg je ook steeds een mailtje toegestuurd.

Welke partner te kiezen?

Er zijn verschillende aanbieders op de markt om je te helpen bij het invorderen van facturen die nog niet betaald zijn of steeds te laat betaald worden.

Hieronder vind je de werkwijze van Bizzon.

  • Bizzon is gespecialiseerd in het innen van facturen voor kmo’s. We kennen de specifieke problemen waar kmo’s mee te maken krijgen en we weten hoe we die het beste kunnen aanpakken.
  • We werken altijd met respect voor je debiteuren. We begrijpen dat je een goede relatie met je klanten wil behouden. We tonen respect voor jouw klant en trachten steeds een oplossing te bereiken.
  • We zijn efficiënt en transparant. We werken met een vaste prijs per maand, zodat je weet waar je aan toe bent.
  • We hebben al meer dan 12 jaar ervaring in het incassobureau. Tot voor kort onder de naam Incasso Geka, sinds 2023 herdoopt naar Bizzon.

Heb je ook last van te late betalingen? We helpen je graag om je facturen snel en efficiënt te innen.

En vergeet niet:

  • Preventie is altijd beter dan genezing. Zorg voor duidelijke betalingsvoorwaarden en stuur tijdig facturen en herinneringen.
  • Blijf professioneel communiceren met je debiteuren. Wees duidelijk over je verwachtingen en wees bereid om samen tot een oplossing te komen.
  • Aarzel niet om ons te contacteren voor advies. We helpen je graag om het betalingsgedrag van je klanten te optimaliseren.

Bron: https://m.standaard.be/cnt/dmf20231207_93023767